2011. július 29., péntek

Jernyei Kiss János: Barokk mennyország - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Barokk mennyországA könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
Vallásos képzelet és festett valóság - már az alcímben benne foglaltatik gazdag 17. századi hazai barokk freskófestészetünk lényege. Az igényes kiállítású kismonográfia a fiatalabb művészettörténész generáció tagja, Jernyei Kiss János 2007-es doktori disszertációjának átdolgozott változata. Témája az 1772-ben felszentelt váci székesegyház az új váci püspök, Anton Migazzi bécsi érsek útmutatásai szerint Maulbertsch által készített freskóegyüttese. A szerző történelmi, művészettörténeti és teológiai kontextusba ágyazva elemzi a műalkotást, feltárva azokat a befogadói, esztétikai és teológiai szempontokat, amelyek a művészi kompozíció hátterében állhattak. A kortársak és a késői utókor egybehangzó véleménye szerint az épület, Isidor Ganneval francia építész munkája korszakalkotó, míg a festészeti teljesítményt egyaránt kétkedve fogadták. Olyannyira, hogy két évvel a felszentelés után a Vizitáció-főoltárfreskót eltakarták Johann Schmidt Kálvária-képével, s csak az 1944-es restaurálás alkalmával szabadult ki Csipkerózsika-álmából. Az avatott tollú művészettörténész a mennyezetfestészet műfaji tradícióiból és szabályrendszereiből, a liturgikus tér és közeg adottságaiból kibontva elemzi a képegyüttest. Célja, hogy méltó helyére kerüljön a 18. század egyik legjelentősebb freskófestőjének ez a kései alkotása, újraértékelve az eddig hanyatlónak bélyegzett Maulbertsch-i stíluskultúrát, amely a képi formák és az ábrázolóeszközök leleményes összekapcsolásával a puszta illusztráláson messze túlmutató teológiai-esztétikai programot hozott létre. Az elsősorban szakkönyvtárak állományába ajánlható, bőséges színes és fekete-fehér, metszet- és festménypárhuzamokat felvonultató kötetet az ugyancsak tekintélyes szakirodalom rövidítésjegyzéke és német nyelvű összefoglalás egészíti ki. ISBN: 978-963-693-096-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 00:44
. Jernyei Kiss János: Barokk mennyország - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Fontos